Παρουσία υποστηρικτών, συνεργατών και φίλων, τo Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars.

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την  Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφοι και food bloggers.

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.

Την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας σήμανε ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, δηλώνοντας:

«10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της.»

Ο κος. Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε ότι:

«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά.»

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κος. Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας ότι:

«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλεπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.»

Το Sympossio τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος. Σταύρος Αρναουτάκης, δηλώσε ότι:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, κος. Κωνσταντίνος Καρπέτας, για ακόμη μία χρονιά τόνισε ότι:

«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο Επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα.»

Δείτε το photo gallery

 

Ηχηρό και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να υποστηρίζει ότι:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο Aldemar Resorts και τον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»

Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και καταξιωμένοι επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους το Sympossio.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ