Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Νάνσι Πελόζι, επισκέφτηκε την Ταϊβάν την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη επίσημη επίσκεψη των ΗΠΑ στην χώρα τα τελευταία 25 χρόνια.

Η αντίδραση από την Κίνα, που περιλαμβάνει πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ρίχνει λάδι στην φωτιά σε αυτή την ήδη τεταμένη γεωπολιτική κρίση…

Στην χώρα των 22 εκατ. κατοίκων εδρεύει η TSMC, ο πιο προηγμένος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, που φτιάχνει επεξεργαστές για αμερικανικές εταιρείες, όπως η Apple και η Qualcomm. Κατασκευάζει τα τσιπ της σειράς A και M της Apple και κατέχει πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς χυτηρίων ημιαγωγών.

Εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν, το πιο προηγμένο εργοστάσιο τσιπ στον κόσμο θα καθιστούσε «μη λειτουργικό», δήλωσε ο πρόεδρος της TSMC Μαρκ Λιου σε συνέντευξή του στο CNN αυτή την εβδομάδα. Ο Λιου είπε ότι εάν η Ταϊβάν εισέβαλλε από την Κίνα, το εργοστάσιο του κατασκευαστή τσιπ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει επειδή βασίζεται σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. «Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το εργοστάσιο της TSMC με τη βία. Εάν αναλάβετε στρατιωτική δύναμη ή εισβολή, θα καταστήσετε το εργοστάσιο της TSMC μη λειτουργικό», είπε ο Λιου.

Η ΤαϊβΑν Semiconductor Manufacturing (TSMC), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο

«Επειδή πρόκειται για μια τόσο εξελιγμένη μονάδα παραγωγής, εξαρτάται από τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τον έξω κόσμο, με την Ευρώπη, με την Ιαπωνία, με τις ΗΠΑ, από υλικά μέχρι χημικά έως ανταλλακτικά μέχρι λογισμικό μηχανικής και διάγνωση».

Να θυμίσουμε ότι:

Η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ έριξε επάνω στην ταϊβανέζικη εταιρεία τους προβολείς τη διετία 2020 – 2021, καθώς ορισμένες από τις πιο μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες του πλανήτη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla και GM έως την Apple αναθεωρούσαν τους δικούς τους στόχους με βάση το πόσο η TSMC μπορούσε να παράγει και να εξάγει. Η παγκόσμια κρίση τσιπ έχει πλήξει άλλωστε τις βιομηχανίες σε όλους τους τομείς, από ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έως αυτοκινητοβιομηχανίες, και οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση και την έλλειψη προϊόντων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ