Τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού στην κοινότητα είναι πολλά και σκληρά, ωστόσο, απαραίτητα και επιβεβλημένα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια και η τύχη της Ιταλίας που μετρα χιλιάδε νεκρούς και όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει και την Κίνα.

Τις τελευταίες ώρες, φήμες κάνουν λόγο για ένα ακόμη μέτρο, την απαγόρευση των πτήσεων από και προς Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να το ανακοινώσει στο σημερινό τηλεοπτικό του μήνυμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η απαγόρευση θα αφορά και τις επιβατικές πτήσεις του εσωτερικού.

Ουσιαστικά, σε περίπτωση που οι πληροφορίες επαληθευτούν, πρόκειται για έσχατο μέτρο με στόχο να περιχαρακωθεί η χώρα, να ελεγχθεί ο πληθυσμός και να μην μεταδίδεται ο ιός από τουρίστες ή πολίτες που έρχονται σε επαφή με κοινότητες στις οποίες ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία.

Αφορά στα επιβατικά αεροπλάνα και αναμένεται να εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία

Αδιαμφισβήτητα, όμως, αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα που δεν αφορά μόνο μία απόφαση από την Πολιτεία καθώς εμπλέκονται υπηρεσίες, εταιρείες, υπουργεία ενώ εκτιμάται πως θα επηρεάσει εκατομμύρια επιβάτες που έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here