Ο Sergio Rossi, ιδρυτής της ομώνυμης μάρκας πολυτελών παπουτσιών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών καθώς νόσησε από κορωνοϊό, ανακοινώθηκε σήμερα από τη δημαρχία της γενέτειράς του κοντά στην Τσεζένα, στη βόρειο Ιταλία, όπου νοσηλεύθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα.

«Είναι μιά τεράστια απώλεια για την κοινότητά μας», δήλωσε στο Facebook, η δήμαρχος του Σαν Μάουρο Πάσκολι, Λουτσάνα Γκαρμπούλια, υπογραμμίζοντας πως «ο μεγάλος τούτος επιχειρηματίας έδωσε δουλειά» σε τόσους κατοίκους της γενέτειράς του, όπου το 1951 είχε πρωτανοίξει τη γραμμή παραγωγής του.

Στο βίντεο που ανάρτησε η δήμαρχος τονίζει πως «θλίβεται για τον τρόπο που μας άφησε» κι εκφράζει επίσης τη λύπη της που λόγω των μέτρων περιορισμού μετακίνησης που ισχύουν στην πόλη, «δεν μπορούμε να του αποδώσουμε τις τιμές» που του πρέπουν στην κηδεία του. Μολαταύτα, η πόλη κήρυξε την προσεχή Κυριακή ως ημέρα πένθους στη μνήμη του.

Το 1999, η Gucci Group –μέσω του τμήματος Luxe της PPR, που αργότερα έγινε Kering– είχε εξαγοράσει το 70% της μάρκας Sergio Rossi για περίπου 96 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια εξαγόρασε κι από την οικογένεια Ρόσι το υπόλοιπο 30% των μετοχών της το 2005. Το 2015 ο γαλλικός γίγαντας της μόδας παραχώρησε την κυριότητα στον επενδυτικό όμιλο Investindustrial του Ιταλού επιχειρηματία Αντρέα Μπονόμι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here