Γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Ανάμεσα στα εκατοντάδες κρυπτονομίσματα που συναλλάσσονται στις ανά τον κόσμο αγορές, υπάρχει και ένα ελληνικό. Το Hellenic Coin δημιουργήθηκε το 2015 και η αδιάκοπη λειτουργία έως σήμερα αποτελεί από μόνη της μια επιτυχία, μιας και το ποσοστό επιβίωσης ενός νέου εισηγμένου κρυπτονομίσματος, μόνο κατά τους τρεις πρώτους μήνες είναι 44,2%.

Με την προσπάθεια αυτή μια ομάδα ανθρώπων απέκτησε μεγάλη τεχνογνωσία στην τεχνολογία του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2020 το όραμα του Hellenic Coin να προσφέρει blockchain λύσεις σε project συναλλαγών, επιβραβεύσεων και παρακολούθησης εργασιών σε ελληνικές επιχειρήσεις, προσελκύει καινούριους επενδυτές. Έτσι εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις που χρειάζονται για την επίτευξη του οράματος.

Έγινε μία σημαντική αναβάθμιση στον κώδικα (hard fork) του νομίσματος, για να διασφαλίζεται η ταχύτητα των συναλλαγών με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα με τον νέο σχεδιασμό εξασφαλίζεται ένα μικρό επιτόκιο για όσους διακρατούν τα νομίσματα στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τους. Επιπλέον τo Hellenic εισήχθη σε νέα ανταλλακτήρια με υψηλό ημερήσιο τζίρο συναλλαγών και έφτασε τον αριθμό των  πέντε ανταλλακτηρίων στα οποία διαπραγματεύεται. 

Οι ενέργειες αυτές έδωσαν μια πολύ μεγάλη ώθηση στις τιμές του Hellenic Coin και μαζί με την αύξηση του τζίρου δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες για το μέλλον. Ενδεικτικό της ανοδικής τάσης είναι η εμφάνιση του HNC (το σύμβολο με το οποίο διαπραγματεύεται) στη λίστα των κερδισμένων του coinmarketcap αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες. 

Με αρκετές δράσεις για το μέλλον, με πρώτη την υλοποίηση ηλεκτρονικού πορτοφολιού για φορητές συσκευές, το Hellenic Coin έχει τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα ανταλλακτικό μέσο πληρωμών. 

Δείτε επίσης:

Unchain: Ας γνωρίσουμε τα βασικά κρυπτονομίσματα.

Γιατί εμφανίζουν τόσο βίαιες διακυμάνσεις οι τιμές των κρυπτονομισμάτων;

Unchain. Το καυτό θέμα της ασφάλειας συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα

Unchain: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρυπτονομίσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here