Σχεδόν αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση σε εγγραφές και διαγραφές καταγράφηκε το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μητρώου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2020 σε έναρξη εργασιών προχώρησαν 167 επιχειρήσεις έναντι 148 πέρυσι παρουσιάζοντας άνοδο κατά 12,8%.

Την ίδια ώρα η αύξηση των διαγραφών αγγίζει το 12,1% με τις επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά το α΄τρίμηνο του έτους να φτάνουν τις 138, ενισχυμένες κατά 15 (σε απόλυτο αριθμό 123) έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος.

Θετικό πάντως είναι πως ο αριθμός των επιχειρήσεων που εισήλθαν στον επαγγελματικό στίβο είναι αυξημένος έναντι αυτών που αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση.

Οι ατομικές επιχειρήσεις, παρόλο που αποτελούν το συνήθη ύποπτο των διαγραφών, εξακολουθούν και την τρέχουσα χρονιά να είναι η πιο προσφιλής επιλογή για όσους… γενναίους θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Συγκεκριμένα οι ατομικές επιχειρήσεις που έκαναν εγγραφή στο ΒΕΘ  το  α΄τρίμηνο ήταν 114, ενώ 105 ήταν όσες έβαλαν λουκέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here