Μείωση κατά 20,6% καταγράφουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τoυ γερμανικού ομίλου BMW κατά το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η βαυαρική εταιρία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αφορά αυτοκίνητα BMW, Mini και Rolls-Royce και αποδίδεται στην πανδημία του κορονοϊού, εξαιτίας της οποίας τα εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη έχουν αναστείλει την λειτουργία τους σε ποσοστό 80% και στις ΗΠΑ σε ποσοστό 70%. Στην Κίνα ωστόσο, όπου τα εργοστάσια σταδιακά επαναλειτουργούν, «διακρίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», ανέφερε ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου της BMW, Πίτερ Νότα, επισημαίνοντας ότι οι πωλήσεις στη χώρα σημείωσαν κάμψη ύψους 31%, έναντι 18% στην Ευρώπη και 17% στις ΗΠΑ. «Το σημαντικότερο από όλα είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των συνεργατών μας, τη ρευστότητα και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αύξηση, αντιθέτως, σημειώθηκε στις πωλήσεις οχημάτων του ομίλου με μερική ή ολική ηλεκτροκίνηση. Κατά το α’ τρίμηνο πωλήθηκαν παγκοσμίως 30.692 τέτοια οχήματα, κατά 13,9% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ο κ. Νότα πάντως τόνισε ότι η επαναλειτουργία των εργοστασίων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προμηθευτές του ομίλου, αλλά και οι κατά τόπους αντιπροσωπείες. Η παραγωγή πάντως, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στη ζήτηση, διευκρίνισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here