Στην αγορά μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρούχων εισέρχεται η Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλώντας τους καταναλωτές να μεταπωλήσουν, να επισκευάσουν ή να δωρίσουν ρούχα που αγοράστηκαν από την ισπανική αλυσίδα μόδας.

Η προϊοντική υπηρεσία, η οποία ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου και θα είναι το πρώτο βήμα της Zara στη μεταπώληση ή την επισκευή, θα επιτρέψει στους αγοραστές να κάνουν κράτηση για επισκευές και να δωρίσουν ανεπιθύμητα αντικείμενα διαδικτυακά ή μέσω καταστήματος και να θέτουν παλιά ρούχα Zara online προς πώληση.

Η εταιρεία θα τρέξει την πλατφόρμα πωλήσεων μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της, με την πληρωμή να διεκπεραιώνεται από το σύστημα Stripe. Τα στοιχεία των αγοραστών θα γνωστοποιούνται όταν ολοκληρώνεται το deal μιας πώλησης, ώστε τα αγαθά να μπορούν να αποσταλούν από τον πωλητή.

Η Zara άρχισε να τοποθετεί κάδους δωρεάς ρούχων στην Ευρώπη το 2016 και στο πλαίσιο μιας νέας συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό, οι αγοραστές μπορούν να ζητήσουν παραλαβή από το σπίτι τους.

Η συγκεκριμένη προϊοντική υπηρεσία δεν αναμένεται να είναι κερδοφόρα σε πρώτο στάδιο. Η Paula Ampuero, επικεφαλής βιωσιμότητας της Zara, δήλωσε: «Σε αυτό το στάδιο, αυτή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ως εργαλείο για να βοηθήσει τους πελάτες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ρούχων τους και να υιοθετήσουν μια πιο κυκλική προσέγγιση».

Η Zara αντιμετωπίζει επί καιρώ κριτική για το υψηλό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και οι αγοραστές απαιτούν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες ή «κυκλικές» επιλογές που θα επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση ρούχων.

Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλα δημοφιλή brands. Η Marks & Spencer συνεργάστηκε με την Dotte για να επιτρέψει τη μεταπώληση παιδικών ενδυμάτων, η Joules συνεργάζεται με τη Reskinned στη μεταπώληση και την υπηρεσία FashionCycle και η John Lewis προσφέρει στους αγοραστές ένα εκπτωτικό κουπόνι ως αντάλλαγμα για να φέρουν πίσω πέντε είδη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ